Bemutatkozás - Referencia

Pszichológusként azt vallom, hogy az életünkben adódó problémák nem elviselhetetlen katasztrófák, nem is bosszantó pechek, amelyekkel direkt mivelünk akart kiszúrni a sors - hanem olyan megugrandó akadályok, „göröngyök” az utunkon, illetve olyan választási pontok, amelyek a fejlődésünk lehetőségeit hordozzák. Elakadások, amelyekkel mindannyian szembesülünk időről időre – én, a pszichológus ugyanúgy, mint Önök, mint bármely más ember. Azért választottam ezt a hivatást, hogy más emberek elakadásaiban segítsek, hiszen egy segítő szándékú kívülálló mindig máshogy képes rálátni dolgokra, más és új szempontokra helyezheti a hangsúlyt. A pszichológus ezen felül még megszerzett elméleti tudását és gyakorlati tapasztalatait is latba veti, a klienssel közösen folytatott munka hatékonyabbá tételére, a siker – az elakadás feloldása – érdekében.
Tanácsadó szakpszichológus vagyok, család- és párterapeuta, valamint mediátor. Első diplomám tanári: magyar és történelem szakot végeztem az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán. Kipróbáltam az újságíróskodást is: a MÚOSZ Újságíró Iskolájában újságírói diplomát szereztem. De a nagy álmom a pszichológia volt, így ismét belevágtam a tanulásba. Pszichológusi tanulmányaimat az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem, 2000-ben diplomáztam. A szakpszichológusi képzést szintén az ELTE-n végeztem, 5 évvel később. Egyetemista éveim alatt, szakmai gyakorlataim során dolgoztam szerzett mozgásfogyatékossággal rendelkezők rehabilitációjában az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, a Pomázi Pszichiátrián pszichiátriai rehabilitációs osztályon és az Erzsébet Kórház krízisosztályán.
Az egyetem után egy ifjúsági mentálhigiénés tanácsadó irodában kezdtem dolgozni, ahol pszichológiai és életvezetési tanácsadást, pár- és családterápiát végeztem fiatalok és felnőttek számára, több mint 10 éven keresztül. Mellette önismeret- és személyiségfejlesztő csoportot vezettem, személyiségfejlesztő és konfliktuskezelő tréningeket tartottam általános és középiskolákban. Ezután családsegítő szolgálatnál dolgoztam: egyéni tanácsadást, pár- és családterápiát, mediációt végeztem. Itt volt módom megismerkedni hátrányosabb helyzetű családokkal és szerteágazó problémáikkal is.
Immár lassan 20 éve, 2001 óta foglalkozom az egyéni konzultáció mellett családokkal és párokkal is. Az emberi kapcsolatokat, a kommunikáció gazdagítását kiemelkedő fontosságúnak tartom a problémák kezelésében – ezért fordultam a családok, illetve a párkapcsolatok felé. Előbb konzulensként, majd 2010-től - a Magyar Családterápiás Egyesület képzését elvégezve – családterapeutaként dolgoztam, dolgozom párokkal és családokkal. Mindemellett Prepare-Enrich párkapcsolati tanácsadó, majd mediátori képesítést is szereztem. Mediátorként – amely hatékony és békés konfliktuskezelést segítő közvetítői tevékenységet jelent – elsősorban válási, családi konfliktusokban közvetítek.
2006-ban kezdtem magánpraxist folytatni. Jelenleg két helyen rendelek: a belvárosban, az 5. kerületben, valamint Budapest egyik külső, de talán legnagyobb kerületében, a 17. kerületben.
Magam is édesanya, családban és párkapcsolatban élő nő vagyok. Így tehát első kézből kapom a „saját élményt”: a családi, gyermeknevelési problémákat, nehézségeket a saját bőrömön is tapasztalhatom, belülről is "átérzem".

Referencia:

Magyar és történelem tanári szak - ELTE Tanárképző Főiskolai Kar
Sajtóinformatikus-újságíró, MÚOSZ 1993.
Pszichológus alapdiploma - ELTE BTK, 2001.
Szakpszichológusi diploma, ELTE PPK Pszichológiai Intézet 2006.
Prepare-Enrich Tanácsadó - Ketten Együtt Párkapcsolati Tanácsadó Műhely, 2009.
Családi és kapcsolatügyeleti mediációs készségfejlesztő tréning, mediátor cím - Kapcsolat Alapítvány, 2010.
Családterapeuta cím, oklevél - Magyar Családterápiás Egyesület, 2010 - Elérhetőség itt.
A kognitív viselkedésterápia alapjai (Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék) 2010.
A kognitív viselkedésterápia fejlődése (Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék) 2011.
EMDR Terápia Alaptanfolyam Level I-II. EMDR Intézet, 2015-2016.
OH Kártya alaptanfolyam, 2016. október 23.
Confirmation of Emotionally Focused Therapy Training (Externship in Emotionally Focused Couples Therapy) 2016.

Tagságaim:
Magyar Pszichológiai Társaság, Magyar Családterápiás Egyesület