Bemutatkozás - Referencia

Pszichológusként azt vallom, hogy az életünkben adódó problémák nem elviselhetetlen katasztrófák, nem is bosszantó pechek, amelyekkel direkt mivelünk akart kiszúrni a sors, hanem olyan megugrandó akadályok, „göröngyök” az utunkon, vagy pedig olyan választási pontok, amelyek a fejlődésünk lehetőségeit hordozzák. Elakadások, amelyekkel mindannyian szembesülünk időről időre – én, a pszichológus ugyanúgy, mint Önök, mint bármely más ember. Azért választottam ezt a hivatást, hogy más emberek elakadásaiban segítsek, hiszen egy segítő szándékú kívülálló mindig máshogy képes rálátni dolgokra, más és új szempontokra helyezheti a hangsúlyt. A pszichológus ezen felül még megszerzett elméleti tudását és gyakorlati tapasztalatait is latba veti, a klienssel közösen folytatott munka hatékonyabbá tételére, a siker – az elakadás feloldása – érdekében.

Tanácsadó szakpszichológus vagyok, családterapeuta és mediátor. Első diplomám tanári: magyar és történelem szakot végeztem az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán. Kipróbáltam az újságíróskodást is: a MÚOSZ Újságíró Iskolájában újságírói diplomát szereztem. De a nagy álmom a pszichológia volt, így ismét belevágtam a tanulásba. Pszichológusi tanulmányaimat az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem, 2000-ben diplomáztam. A szakpszichológusi képzést szintén az ELTE-n végeztem, 5 évvel később. Egyetemista éveim alatt, szakmai gyakorlataim során dolgoztam szerzett mozgásfogyatékossággal rendelkezők rehabilitációjában az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, a Pomázi Pszichiátrián pszichiátriai rehabilitációs osztályon és az Erzsébet Kórház krízisosztályán.

Az egyetem után egy ifjúsági mentálhigiénés tanácsadó irodában kezdtem dolgozni, ahol pszichológiai és életvezetési tanácsadást, pár- és családterápiát végeztem fiatalok és felnőttek számára, több mint 10 éven keresztül. Mellette önismeret- és személyiségfejlesztő csoportot vezettem, személyiségfejlesztő és konfliktuskezelő tréningeket tartottam általános és középiskolákban. Ezután családsegítő szolgálatnál dolgoztam: egyéni tanácsadást, pár- és családterápiát, mediációt végeztem. Itt volt módom megismerkedni hátrányosabb helyzetű családokkal és szerteágazó problémáikkal is.

2001 óta foglalkozom az egyéni konzultáció mellett családokkal és párokkal is. Az emberi kapcsolatokat, a kommunikáció gazdagítását kiemelkedő fontosságúnak tartom a problémák kezelésében – ezért fordultam a családok, illetve a párkapcsolatok felé. Előbb konzulensként, majd 2010-től - a Magyar Családterápiás Egyesület képzését elvégezve – családterapeutaként dolgoztam, dolgozom párokkal és családokkal. Mindemellett Prepare-Enrich párkapcsolati tanácsadó, majd mediátori képesítést is szereztem. Mediátorként – amely hatékony és békés konfliktuskezelést segítő közvetítői tevékenységet jelent – elsősorban válási, családi konfliktusokban közvetítek.

2006-ban kezdtem magánpraxist folytatni. Jelenleg két helyen rendelek: a belvárosban, az 5. kerületben, valamint Budapest egyik külső, de talán legnagyobb kerületében, a 17. kerületben.

Végül – és cseppet sem utolsósorban – még egy adalék rólam: magam is édesanya, családban és párkapcsolatban élő nő vagyok. Két iskoláskorú gyermekem, egy fiam és egy kislányom van. Így tehát első kézből kapom a „saját élményt”: a családi, gyermeknevelési problémákat, nehézségeket a saját bőrömön is tapasztalhatom, belülről is "átérzem".

Referencia:

Magyar és történelem tanári szak - ELTE Tanárképző Főiskolai Kar
Sajtóinformatikus-újságíró, MÚOSZ 1993.
Pszichológus alapdiploma - ELTE BTK, 2001.
Szakpszichológusi diploma, ELTE PPK Pszichológiai Intézet 2006.
Prepare-Enrich Tanácsadó - Ketten Együtt Párkapcsolati Tanácsadó Műhely, 2009.
Családi és kapcsolatügyeleti mediációs készségfejlesztő tréning, mediátor cím - Kapcsolat Alapítvány, 2010.
Családterapeuta cím, oklevél - Magyar Családterápiás Egyesület, 2010 - Elérhetőség itt.
A kognitív viselkedésterápia alapjai (Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék) 2010.
A kognitív viselkedésterápia fejlődése (Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék) 2011.
EMDR Terápia Alaptanfolyam Level I-II. EMDR Intézet, 2015-2016.
OH Kártya alaptanfolyam, 2016. október 23.
Confirmation of Emotionally Focused Therapy Training (Externship in Emotionally Focused Couples Therapy) 2016.

Tagságaim:
Magyar Pszichológiai Társaság, Magyar Családterápiás Egyesület